Suomen Käyrätorviklubi ry:n perustamiskokous pidettiin 16.12.1973. Käyrätorviklubi on yksi vanhimmista suomalaisista soitinkohtaisesti järjestäytyneistä musiikkiyhdistyksistä. Jäseniä yhdistyksellä on noin 190. 

Klubi aloitti 1975 Limingassa järjestetyllä tapahtumalla Pohjoismaisten Käyrätorviseminaarien sarjan, josta on kehittynyt merkittävin säännöllisesti järjestettävä pohjoismaisten käyrätorvensoittajien koulutus- ja konserttitapahtuma. Lisäksi Käyrätorviklubi on ollut mukana järjestämässä muun muassa Mikkelin pohjoismaista käyrätorvikilpailua, Lieksan Vaskiviikkoa sekä Vantaan vaskimusiikkitapahtumaa.  Suomen Käyrätorviklubi ry järjestää yhdessä Lieksan Vaskiviikkojen kanssa Holger Fransmanin nimeä kantavaa kansainvälistä käyrätorvikilpailua. Lisäksi Käyrätorviklubi isännöi Lahdessa 2002 järjestettävää maailmanlaajuista käyrätorvisymposiumia. Näihin tapahtumiin vierailijoiksi on saatu maailmankuuluja torvisteja, kuten Hermann Baumann, Radovan Vlatkovic, Radek Baborak, Dale Clevenger, Michael Höltzel, Martin Owen ja Marie-Louise Neunecker.

Käyrätorviklubi on julkaissut Käyrätorvi-kirjan, suomalaista uutta käyrätorvimusiikkia sisältävän levyn Music for 1-24 Horns sekä Holger Fransmanin kunniaksi tehdyn Maestro Del Corno -levyn, joka sisältää Fransmanin sovittamaa, johtamaa ja tilaamaa käyrätorvimusiikkia.  Yhdistys on myös myötävaikuttanut monen viime vuosikymmeninä syntyneen uuden käyrätorvisävellyksen syntyyn. Nykyisin yhdistys jakaa apurahoja uusien käyrätorviteosten säveltämiseen.

Ensimmäiseksi kunniajäsenekseen Käyrätorviklubi kutsui professori Holger Fransmanin. Yhdistys  kunnioittaa Holger Fransmanin mittavaa elämäntyötä myös painattamalla mitalin sekä maalauttamalla hänen muotokuvansa, joka on tällä hetkellä esillä Sibelius-Akatemian tiloissa. Fransmanin panos suomalaisten käyrätorvensoittajien yhteenkuuluvuuteen ja siten Klubin perustamiseen on ollut ratkaiseva.

Vuodesta 2006 alkaen Käyrätorviklubi on järjestänyt talkoovoimin nuorille soittajille koulutustapahtumia eri puolilla Suomea. Tapahtumien yhteydessä pidetään soittotunteja, yhtyetunteja, mestarikursseja ja konsertteja. Tapahtumia järjestetään 1-2 kertaa vuodessa. Vuodesta 2018 alkaen  tapahtumia on järjestetty myös aikuisille käyrätorvensoiton harrastajille.

Käyrätorviklubi ry julkaisee omaa Postitorvi-lehteä jäsenilleen kahdesti vuodessa.